ortopedska pomagala - medicinska sredstva proteze za noge i ruke, dojke, invalidska kolica, perike, ortopedski ulošci, cipele,ortoze, mideri ...

         Početna  Preuzimanje  Filmovi  Materijali  Linkovi  Kontakt

 
Steznici-Ortoze-Aparati
 Anatomske cipele
Anatomski ulošci
Invalidska kolica
Antidekubitni program
Toaletna pomagala
Hodalice-Stajalice
Štake - Štapovi
Kompresivne čarape
Perike
Veštačke dojke
Proteze
Ostalo
 
 
 
 
 Sportski program

 

Štampaj ovu stranicu

ORTOPLUS - PARTNER U REHABILITACIJI

ANTIDEKUBITNI DUŠECI

Antidekubitni dušek moguće je dobiti na nalog RFZO-a sa šifrom 095.

DUŠEK SA KOMPRESOROM

       

  Dušek sa kompresorom naizmeničnim punjenjem i pražnjenjem komora omogućava konstantu masažu ne samo delova koji su skloni stvaranju dekubita (ledja, karlica, pete, laktovi) već i celog tela. Dušek može biti u obliku saća ili valjaka. Pokriva ceo krevet i ima produžene trake koje se podvlače ispod klasičnog dušeka da se ne bi pomerali. Potrošnja struje je minimalna. PREPORUKA: Obavezno se preporučuju osobama koje će ležati duži period kao prevencija stvaranja dekubita.
Image                   Image

 POLYMULTI DUŠEK

Polymulti dušek je napravljen od posebne smese poliuretana. Srednji delovi dušeka su napravljeni od mekše pene da bi se što više rasteretili najosetljiviji delovi tela (glava i ramena, sedalni deo, pete). Može biti iz jednog ili tri dela. Antibakterijski je i antialergijski.

 

ANTIDEKUBITNI JASTUCI 

Sve navedene modele moguće je dobiti na nalog RFZO-a sa šifrom 086.

Z-Flo -  jastuk koji samostalno raspoređuje pritiske

Z-Flo je preventivno-terapijski jastuk koji pruža bolju raspodelu pritiska i više udobnosti pri sedenju od isključivo preventivnih jastuka izrađenih kombinacijom pneumatike i gela. Sastoji se od Floam materijala i presvučen je poliuretanskom elastičnom najlonskom tkaninom.
Spojevi materijala unutar samog jastuka sprečavaju pomeranje gela na mesta koja nisu ciljana. Gel ostaje na tačno određenim mestima koja su važna za pravilnu raspodelu pritiska.
Posebna karakteristika: Vazdušni jastuk s penastim-gel umetkom po celoj površini prilagođava se korisniku i omogućava udobnije sedenje.

 
 

Polyair pneumatski jastuk

Polyair antidekubitni pneumatski jastuk ima komore koje se pune vazduhom, čime se vrši rasterećenje sedalnog dela i blaga masaža. Polyair ima najviši IV stepen zaštite od nastanka dekubita (po Nortonovoj skali). Napravljen je od posebne gume, mekane za sedenje ali otporne na urin. Radi se u više dimenzija i u dve visine ( 6 i 10 cm).

 

Gelcell  pneumatski jastuk sa gelom

Gelcell antidekubitni pneumatski jastuk ima komore koje se pune vazduhom čime se rasterećuje sedalni deo i vrši blaga masaža. Napravljen je od posebne gume, mekane za sedenje ali otporne na urin. Gornji sloj je napunjen gelom koji ima dvostruku funkciju: sprečava pregrevanje sedalnog dela i u slučaju bušenja jastučeta i dalje štiti sedalni deo. Po Nortonovoj skali, pneumatski jastuk ima najviši IV stepen zaštite od nastanka dekubita.

 

 

Conform Med antidekubitni jastuk

Conform Med jastuci pružaju veliku udobnost sedenja i ograničavaju opasnost od pojave dekubita. Napravljeni su od prirodne najčistije gume koja je oslobođena svih alergena. Odlikuje ih visoka elastičnost što obezbeđuje najbolje rezultate kod oslobađanja kože od pritisaka.
Rade se u 3 različite visine.
Postoji još proizvoda koji olakšavaju dugotrajno ležanje.
Antidekubitni kotur je napravljen od silikonskih vlakana ili od poliuretana. Radi se u 2 veličine. Veći se najčešće koristi za zaštitu sedalnog dela a manji za laktove i pete. Kotur može biti izrađen i od gume. Postoje i posebne potpore za zaštitu pete.


            

Orto+

SNAGA FUNKCIONALNOSTI – INOVATIVNA REŠENJA

 

 

 

  
  

ORTOPLUS d.o.o
PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, SERVIS I PROMET - 18000 Niš, Sremska 2, tel: 018 20 31 41
Šifra delatnosti: 33102, PIB: 106450975, M.B.: 20604140, tekući račun: 160-331951-25

02.05.2021