ortopedska pomagala - medicinska sredstva proteze za noge i ruke, dojke, invalidska kolica, perike, ortopedski ulošci, cipele,ortoze, mideri ...

         Početna  Preuzimanje  Filmovi  Materijali  Linkovi  Kontakt

 
Steznici-Ortoze-Aparati
 Anatomske cipele
Anatomski ulošci
Invalidska kolica
Antidekubitni program
Toaletna pomagala
Hodalice-Stajalice
Štake - Štapovi
Kompresivne čarape
Perike
Veštačke dojke
Proteze
Ostalo
 
 
 
 
 Sportski program

 

Štampaj ovu stranicu

ORTOPLUS - PARTNER U REHABILITACIJI

HODALICE I ROLATORI

 

Hodalice mogu biti fiksne, sklopive, stepenaste, sa ili bez točkova, sa sedištem ili kajševima za sedenje (odmor), sa klasičnim, podpazušnim ili podlakatnim osloncem, sa ili bez kočnica. Hodalice su podesive po visini i uglavnom se koriste u zatvorenom prostoru.

Rolatori su pogodni, osim u zatvorenom i za korišćenje u spoljašnjem prostoru. Imaju deblje i izdržljivije točkove, ručice se podešavaju po visini a imaju i korpicu za nošenje stvari. Mogu biti sa 3 ili 4 točka.

 

 

Hodalica fiksna    Hodalica bez sklapanja    Stepenasta hodalica   Hodalica sa 2 točkića

  Rolator sa 3 točka   Rolator sa 4 točka  Rolator    Hodalica sa podlakatnim osloncem

 

 

HODALICE ZA DECU

Hodanje je neophodno iskustvo za decu i adolescente s poteškoćama u razvoju. Hodalice za decu mogu opciono imati razne dodatke (platneno sedište, korpicu...)

Model Streeter  - mogućnost kretanja u oba smera (za decu i odrasle)

 Hodalica za decu Streeter       Streeter u više veličina                                                         

Hodalica je dizajnirana da olakša uspravljanje i učenje hoda kod dece. Može se koristiti u oba smera. U jednom slučaju dete gura hodalicu ispred sebe, u drugom dete vuče hodalicu koja ga prati. Sistem kočenja na zadnjim točkovima. Mogučnost sklapanja aluminijumskog rama. Radi se u 4 veličine. Lagana, sklopiva hodalica, jednostavna za transport, težine oko 5 kg.

 

Model Nurmi Neo - hodalica koja prati dete

Nurmi Neo hodalica Nurmi Neo se pozicionira iza korisnika, čime se ostavlja slobodan prostor za nesmetano kretanje prema napred. Time se postiže pravilno držanje i normalan hod, koji su osnova za svaki posebni, funkcionalni pokret. Detetu je omogućeno da neposredno priđe stolu, umivaoniku i drugim predmetima dok hodalica ostaje iza deteta.
Nurmi Neo je vrlo lagana, okretna i sklopiva hodalica. Kočnice na točkovima koje sprečavaju kretanje prema nazad i zaštita od prevrtanja osiguravaju visok stepen stabilnosti i sigurnosti. Hodalica je jednostavna za transport jer je sklopiva i teži samo 5 kg. Ram rukohvata prilagodljiv je po visini kod sve tri veličine, tako da Nurmi Neo «raste» sa detetom. Veliki izbor dodatne opreme zadovoljava različite individualne potrebe deteta.

Orto+

SNAGA FUNKCIONALNOSTI – INOVATIVNA REŠENJA 

 

  
  

ORTOPLUS d.o.o
PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, SERVIS I PROMET - 18000 Niš, Sremska 2, tel: 018 20 31 41
Šifra delatnosti: 33102, PIB: 106450975, M.B.: 20604140, tekući račun: 160-331951-25

02.05.2021