ortopedska pomagala - medicinska sredstva proteze za noge i ruke, dojke, invalidska kolica, perike, ortopedski ulošci, cipele,ortoze, mideri ...

         Početna  Preuzimanje  Filmovi  Materijali  Linkovi  Kontakt

Štampaj ovu stranicu

 
Steznici-Ortoze-Aparati
 Anatomske cipele
Anatomski ulošci
Invalidska kolica
Antidekubitni program
Toaletna pomagala
Hodalice-Stajalice
Štake - Štapovi
Kompresivne čarape
Perike
Veštačke dojke
Proteze
Ostalo
 
 
 
 
 Sportski program

 

 

Silikonske grudne proteze

Široki asortiman silikonskih grudnih proteza raznih oblika, materijala i mogućih namena, može odgovoriti individualno i za određene potrebe svake žene. Nudimo proteze i grudnjake  poznatih svetskih proizvođača.

Silikonske proteze dojke mogu se dobiti na nalog RFZO-a.  

 
Proteza dojke - asimetrična
 
Asimetrični oblik

Postoji desni i levi oblik za savršeno pristajanje. Anatomski je zakrivljen i popunjava korpicu grudnjaka sve do naramenice. Njegov zakrivljeni oblik garantuje prirodni izgled i dopušta slobodne pokrete rukom, nežno kompenzujući tkivo koje nedostaje u pazuhu.
 
Proteza dojke - trougaoni oblikTrougaoni oblik

Simetrični oblik ovog oblika grudi dopušta pristajanje ili na desnu ili na levu stranu i dobra je alternativa asimetričnom obliku. Njegov anatomski oblik prijanja na grudni koš i popunjava korpicu grudnjaka do naramenice. Nosićete ovaj oblik grudi sa samopouzdanjem i lakoćom.

 
Proteza dojke - ovalni oblik "suza"Ovalni oblik

Simetričan oblik ovog oblika grudi može biti podešen ili na desnu ili levu stranu uvek kada postoji dovoljno tkiva oko dekoltea. Ožiljak u pazuhu je nežno prekriven finim krajem ovog oblika grudi dok šupljina u unutrašnjosti čini to još mekšim i prilagodljivijim unutar korpice grudnjaka. Štaviše, ovalni oblik čini ovaj oblik grudi idelanim za nošenje u kupaćem kostimu na trake ili  u bikiniju.
 
Proteza dojke - laganaLight - lagana proteza

Ova proteza je obložena Amoeninom posebno udobnom folijom SuperSoft. Ima dvoslojni omotač i izuzetno je udobna za nošenje, a čak 25% je lakša od tradicionalne silikonske dojke. Osim što smanjuje napetosto u vratu i leđima, rasterećuje i pritisak u ramenima, što je posebno bitno kod žena sa limfedemom. Asimetričnog je oblika i pogodna je za osobe sa velikim grudima, osobe koje se bave sportom ili plivanjem, osobe koje imaju bolove u leđima i vratu, i osobe koje žele jednostavnu, laku i udobnu protezu.
  
Proteza Anita rebrastaProteza rebrastog dizajna

Active varijanta je specifična po unutarnjoj rebrastoj strukturi koja omogućava udobnost pri nošenju. Posebno je pogodna kod neravnog područja ožiljka i za bavljenje sportom (kod plivanja, jer voda može oticati zbog rebraste strukture)
 
Contact proteza dojkeContact proteza

Proteza prijanja direktno na kožu i prirodno se pokreće zajedno sa telom. Smanjuje pritisak u ramenima, što je pogodno kod žena sa limfedemom ili sa velikim grudima. Lako se stavlja i lako se nosi, a pruža i veći osećaj slobode, sigurnosti i samopouzdanja u odeći sa većim dekolteom ili pripijenim gornjim delom.

 

 

Ortopedski grudnjaci

Pravi grudnjak je od ključne važnosti za bezbedno nošenje grudne proteze i za komotno kretanje. Specijalni grudnjak može ublažiti opterećenje u ramenima i smanjiti rizik od nagomilavanja limfe u tkivu. Izvanredna su podrška za grudne proteze ali i izgledaju lepo i ženstveno.

Imamo veliki asortiman ortopedskih grudnjaka , a moguće ih je dobiti i na nalog RFZO-a.

Performance grudnjak  Safina grudnjak  Natali grudnjakRita grudnjak

 

 

 

 

 

 

Kupaći kostimi

Specijalno dizajnirani jednodelni ili dvodelni kupaći kostimi objedinjuju komfor i lep izgled, pružajući sigurnost i samopouzdanje.

 

Kupaći kostim za protezu dojke 1   Jednodelni kupaći za protezu dojke  Anita kupaći za protezu dojke  Tankini kupaći za protezu dojke Amoena kupaći dvodelni

 

 

 

 

 

 

  
  

ORTOPLUS d.o.o
PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, SERVIS I PROMET - 18000 Niš, Sremska 2, tel: 018 20 31 41
Šifra delatnosti: 33102, PIB: 106450975, M.B.: 20604140, tekući račun: 160-331951-25

01.05.2021